عضویت یک بانوی ایرانی در کارگروه هندبال زنان فدراسیون جهانی هانیه رستمیان رکورد شکست| ارتقای ۲ امتیاز در اردوی تیم ملی تپانچه زمان طلایی فرزندآوری را از دست ندهید اضطراب یکی از رایج‌ترین مشکلات سلامت روان در زنان باردار است روایت تلاش بانوی مشهدی که با ۳۰۰ زن داوطلب یک محله را متحول کرد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در دوران یائسگی بیشتر است تیم ملی والیبال بانوان به بازی‌های آسیایی ناگویا نمی‌رود هر واحد خون جان ۳ بیمار را نجات داد| جهش ۱۱۹ درصدی اهدای خون بانوان خراسانی در دل جنگ یک تصمیم ملی برای مد و لباس در مشهد| طراحان زن آماده باشند شستن ظرف‌ها یا درس خواندن بچه‌ها؟ | چرا مغز شما همیشه کار سخت را به تعویق می‌اندازد؟ متروی شیراز برای مادران باردار و دارای فرزند خردسال، رایگان شد مادران بخوانند| معرفی چند راهکار برای خوابیدن به موقع کودکان لجباز تغییر در میزبانی رقابت‌های لیگ برتر زنان| جلسه کمیته فنی برگزار شد ضرورت تشخیص و درمان افسردگی پس از زایمان| نشانه‌های مهم کدامند؟ حضور بانوان در موکب ها، یکی از زیباترین جلوه‌های اسلام اجتماعی گفت‌و‌گو با زهرا قبادی، مدرس و هنرمند سفال و سرامیک | سفال باید روح و هویت داشته باشد جشن ازدواج لاکچری یا یک عمر آرامش؟ | مادران چطور ناخواسته دخترانشان را مصرف‌گرا تربیت می‌کنند؟ آمار تکان‌دهنده سازمان بهداشت جهانی: از هر ۶ زوج در جهان یک زوج با ناباروری مواجه است
سرخط خبرها
ضرورت انجام غربالگری سرطان پستان بعد از ۵۰ سالگی| آیا غربالگری همان تشخیص بیماری سرطان است؟

ضرورت انجام غربالگری سرطان پستان بعد از ۵۰ سالگی| آیا غربالگری همان تشخیص بیماری سرطان است؟

  • کد خبر: ۳۸۷۸۶۳
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۰
معاون پژوهشی پژوهشکده سرطان انیستیتوکنسر ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، از ۵۰ سالگی باید ماموگرافی انجام شود، اما برخی از متخصصان ترجیح می‌دهند که بانوان از سن ۴۰ یا ۴۵ سالگی غربالگری را آغاز کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کاظم زنده‌دل با اشاره به اینکه سرطان‌ها به طور کلی به دو بخش تشخیص زودهنگام و غربالگری تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: تشخیص زودهنگام برای تمامی سرطان‌ها بوده و ربطی به نوع سرطان ندارد، اما غربالگری تنها برای چند سرطان خاص انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه علامت‌ها در اعضای بدن متعدد است و خیلی اوقات تغییر رنگ و اندازه می‌تواند یک علامت هشدار برای فرد باشد تا زودتر بیماری را تشخیص داده و درمان آن را آغاز کند، به‌ویژه در سنینی که سرطان شایع‌تر است، تصریح کرد: اگر درمان در زمان درست شروع شود، فرد می‌تواند عمر طبیعی داشته باشد و به دلیل بیماری فوت نخواهد کرد.

معاون پژوهشی پژوهشکده سرطان انیستیتوکنسر ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای تشخیص سرطان آزمایش‌هایی وجود دارد که در کشور ما تنها برای سه سرطان غربالگری انجام می‌شود: سرطان دهانه رحم، سرطان پستان و سرطان روده بزرگ.

وی افزود: غربالگری سرطان پستان در کشور‌های در حال توسعه از سن ۵۰ سالگی به بعد توصیه می‌شود و خانم‌ها هر یک تا دو سال یک‌بار ماموگرافی انجام می‌دهند. اما به‌دلیل هزینه بالای سالانه ماموگرافی، که بار زیادی بر دوش دولت‌ها می‌گذارد، در کشور ما جایگزینی برای ماموگرافی در نظر گرفته شده است. در این روش، بانوان معاینه می‌شوند و اگر در معاینه علائمی مشاهده شود که نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد، برای فرد ماموگرافی تجویز می‌شود.

زنده‌دل با بیان اینکه طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، از ۵۰ سالگی باید ماموگرافی انجام شود، اما برخی از متخصصان ترجیح می‌دهند که بانوان از سن ۴۰ یا ۴۵ سالگی غربالگری را آغاز کنند، یادآور شد: ماموگرافی امروزه برای همه افراد در دسترس نیست، اما در برخی مناطق فراهم است و افراد می‌توانند خودشان این تست را انجام دهند.

به گفته وی، غربالگری سرطان پستان بسیار مهم است و باید حداقل دو سال یک‌بار انجام شود.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.